This blog has reached the end of Thanks all friends for all the years we have traveled in the world of music together. Goodbye!!!

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

George Orwell - 1984







Το 1984 όταν πρωτοπαρουσιάστηκε από τον George Orwell ήταν ένα από τα πρώτα βιβλία επιστημονικής φαντασίας. Σήμερα, που ζούμε στον κόσμο που περιέγραψε τότε, αποτελεί ένα επίκαιρο κοινωνικό-πολιτικό βιβλίο.
Ο Γουίνστον είναι ένας υπάλληλος υπουργείου που ζει στον ψυχαναγκαστικό κόσμο του 1984. Έναν κόσμο παρακολούθησης, ελέγχου της σκέψης, συνεχών πολέμων και οικονομικής δικτατορίας. Όλοι γύρω του, συμβιβασμένοι με αυτή την πραγματικότητα και θύματα της προπαγάνδας, απολαμβάνουν φανατικά να βλέπουν ακόμα και ακρωτηριασμένα κορμιά και να ζητωκραυγάζουν στο όνομα της κυβέρνησης. Ο Γουίνστον, υπό το βλέμμα του μεγάλου αδελφού, θα αποφασίσει να αμφισβητήσει τα πάντα.
Είναι ένα βιβλίο που δεν διστάζει να τα βάλει με όλα τα πολιτικά συστήματα και να αγγίξει τα θεμέλια του πολιτισμού. Τα πυρηνικά νοήματα είναι τόσο δυνατά που σε έναν βαθμό, απεικονίζουν άψογα την σύγχρονη τάξη πραγμάτων και την ανθρώπινη ψυχολογία μέσα σε έναν τέτοιο κόσμο.
Η γραφή του George Orwell, απλή και χωρίς υπερβολές, φροντίζει να μεταδώσει τα νοήματα ατόφια, ωμά και χωρίς τάσεις προσηλυτισμού. Το μόνο δόγμα που πραγματεύεται ανοιχτά είναι η ελευθερία και οι θυσίες που πρέπει να γίνουν αν θέλουμε να την αποκτήσουμε.
dust in the ocean



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου