This blog has reached the end of Thanks all friends for all the years we have traveled in the world of music together. Goodbye!!!

Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2017

Mano Negra - L'Essentiel (compilation)

Mano Negra (complete Spanish name: La Mano Negra, sometimes nicknamed La Mano in France) was a music group active from 1987 to 1995 and fronted by Manu Chao. The group was founded in Paris by Chao, his brother (Antoine) and cousin (Santiago), all born of Spanish parents with partly Cuban roots. Their songs were mostly in Spanish, English and French, often switching from one language to the other in the same song or in the middle of a sentence or title (e.g. "Puta's Fever"). They also had a hit song in Arabic.[1]They are considered pioneers of world fusion.

Οι Μάνο Νέγκρα (ισπαν. Mano Negra) ήταν ένα γαλλικό συγκρότημα. Το συγκρότημα ιδρύθηκε το 1987 από τον Μάνου Τσάο, τον αδελφό του Αντουάν και τον ξάδελφό του Σαντιάγο Κασαριέγκο. Διαλύθηκε περίπου το 1995, αλλά πολλά μέλη είχαν φύγει από το 1992.

Οι Mano Negra ανάμιξαν διάφορα μουσικά στυλ: Πανκ (επηρεασμένοι από τους The Clash), Ρέγκε, Σκα και Λάτιν. Το συγκρότημα, που είναι ακόμα φημισμένο σε τρεις ηπείρους, ήταν μεταξύ των πρωτοπόρων της διάδοσης της παγκόσμιας μουσικής (world music) και έχει επηρεάσει αμέτρητα συγκροτήματα στην Ευρώπη και τη Νότια Αμερική. Ο Μάνου Τσάο συνέχισε με μια πολύ επιτυχημένη σόλο καριέρα.

Το Όνομα

La Mano Negra (Το Μαύρο Χέρι) ήταν μια υποτιθέμενη οργάνωση αναρχικών στην Ισπανία. Η Ισπανική αστυνομία κατηγορούσε τους περισσότερους Ισπανούς αναρχικούς ότι ήταν μέλη της οργάνωσης.

Track listing

1. "Mala Vida" (Manu Chao / Mano Negra)1:57  [Puta's Fever]
2. "King Kong Five"(Manu Chao / Mano Negra)2:21 [Puta's Fever]
3. "Pas Assez De Toi" (Manu Chao / Mano Negra)2:25 [Patchanka]
4. "Killin' Rats"(Manu Chao / Mano Negra)2:58 [Patchanka]
5. "La Ventura" (Manu Chao)1:59  [Puta's Fever]
6. "La Rançon Du Succès" (Manu Chao)3:08 [King Of Bongo]
7. "Don't Want You No More"(Manu Chao)2:39 [King Of Bongo]
8. "Madame Oscar" (Manu Chao / Mano Negra)2:49  [King Of Bongo]
9. "El Jako" (Manu Chao / Mano Negra)3:12  [King Of Bongo]
10. "Le Bruit Du Frigo" (Manu Chao / Mano Negra)3:00[Amerika Perdida]
11. "Amerika Perdida" (Manu Chao / Mano Negra) 3:51 [Patchanka]
12. "El Alakran" (Manu Chao) (Manu Chao) 2:54 [Casa Babylon]


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου