This blog has reached the end of Thanks all friends for all the years we have traveled in the world of music together. Goodbye!!!

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Άδοξο τέλος για τις συναυλίες των W.A.S.P. στη χώρα μας - Η ανακοίνωση των διοργανωτών


Η πολλά υποσχόμενη συναυλία για τα 30 χρόνια από την ίδρυση των W.A.S.P. εξελίχθηκε σε φιάσκο στην Αθήνα και σε μη εμφάνιση στη Θεσσαλονίκη. Η εκβιαστική και καθ' όλα αντιεπαγγελματική συμπεριφορά του σχήματος W.A.S.P. οδήγησε στα απογοητευτικά για τους πιστούς οπαδούς της μπάντας γεγονότα της Παρασκευής 23 Νοεμβρίου και Σαββάτου 24 Νοεμβρίου.
Στους καλοκαιρινούς μήνες εν μέσω αντεγκλήσεων με το γερμανικό «agency» επιβεβαιώθηκαν οι εμφανίσεις των W.A.S.P. για την Αθήνα (23 Νοεμβρίου) και για τη Θεσσαλονίκη (24 Νοεμβρίου).

Η συμφωνία προέβλεπε την εξόφληση της αμοιβής 100% πριν την εμφάνιση, κάτι το οποίο και πραγματοποιήθηκε από την μεριά μας.

Βασική αξίωσή τους επίσης ήταν η μη καταβολή από την πλευρά τους των διαχειριστικών εξόδων για την πώληση του merchandise, δηλώνοντας ότι θα αναλάβουν οι ίδιοι την πώληση. Τους ενημερώσαμε λοιπόν για το τι προβλέπει η φορολογική νομοθεσία για την πώληση merchandise συναυλίας.

Για να πραγματοποιήσουμε λοιπόν εμείς το αίτημά τους αυτό, ζητήσαμε μια επιστολή με την οποία να επιβεβαιώνεται ότι υπεύθυνοι για την εισαγωγή και πώληση των αντικειμένων θα είναι οι ίδιοι και ότι όλα τα έσοδα θα περιέλθουν αποκλειστικά σε αυτούς.

Την ημέρα της συναυλίας και ενώ όλα ήταν έτοιμα για να στήσουμε ένα ωραίο show που θα αποζημίωνε τους Έλληνες fans, άρχισαν τα παρατράγουδα.

Φτάνοντας στον χώρο του Gagarin 205, απαίτησαν με την απειλή της μη εμφάνισης καθώς η αμοιβή τους είχε ήδη προεξοφληθεί και νιώθοντας ότι μπορούν να μας εκβιάσουν, να τους καταβάλουμε τον φόρο του εισοδήματος ΜΑΥΡΑ και να τους πληρώσουμε το 23% ΦΠΑ από τις πωλήσεις του merchandise που εμείς δεν είχαμε καμία σχέση.

Είναι γνωστό ότι όλες οι αμοιβές των καλλιτεχνών υπόκεινται σε φόρο εισοδήματος.

Ο διοργανωτής έχει την υποχρέωση να παρακρατά από την αμοιβή το αναλογούμενο ποσό για να το καταβάλει στις αρμόδιες φορολογικές αρχές.

Στη συνέχεια εκδίδει στον δικαιούχο ένα δικαιολογητικό ότι έχει παρακρατηθεί φόρος εισοδήματος το οποίο κατατίθεται στη δίκια του φορολογική αρχή.

Όπως στη συνέχεια έγινε γνωστό, ο παραπάνω εκβιασμός δεν έγινε δεκτός και απαιτήσαμε να μας επιστραφούν όλες οι αμοιβές που είχαμε προκαταβάλει προκειμένου να εξαργυρώσουμε τα εισιτήρια στον κόσμο που είχε ταλαιπωρηθεί τόσες ώρες περιμένοντας να ανοίξουν οι πόρτες.

Ξαφνικά και ενώ ήξεραν ότι βγάλαμε ανακοίνωση ακύρωσης των συναυλιών, αναπάντεχα ο Γερμανός manager του συγκροτήματος μάς ενημέρωσε ότι θα παίξουν και τότε όλο το προσωπικό μας με μεγάλη ταχύτητα έστησε τον εξοπλισμό που τους υπέδειξαν οι τεχνικοί του συγκροτήματος.

Πράγματι, μετά από 1 ½  ώρα καθυστέρησης, οι πόρτες άνοιξαν στις 22:30 και το συγκρότημα εμφανίστηκε στην σκηνή στις 23:40. Η διάρκεια και η καλλιτεχνική αρτιότητα της συναυλίας είναι στην κρίση του κοινού και των ειδικών, αλλά είναι προφανές ότι καταμαρτυρεί τον εξαναγκαστικό χαρακτήρα αυτής.

Μετά το τέλος της συναυλίας ζητήθηκε από την μεριά μας να επιστραφεί μέρος της αμοιβής της Θεσσαλονίκης έτσι ώστε να κρατηθεί ως εγγύηση για την εμφάνισή τους, με την γραπτή βεβαίωση ότι πριν την εμφάνισή τους θα τους καταβληθεί εκ νέου, πράγμα το οποίο έγινε δεκτό.

Δώσαμε λοιπόν ραντεβού στις 13:00 στη Θεσσαλονίκη για την προετοιμασία του show.

Προσωπικό μάλιστα από την Αθήνα είχε μεταβεί στο Principal Club Theater ώστε να μην υπάρξει το οποιοδήποτε κόλλημα...

Οι W.A.S.P. όμως επέλεξαν να απενεργοποιήσουν τα τηλέφωνά τους και να μην απαντάνε στα e-mail τους και να «πουλήσουν» τους εκατοντάδες fans τους όχι μόνο από την Θεσσαλονίκη αλλά και από τις γύρω πόλεις και γειτονικές χώρες που είχαν φτάσει από νωρίς στον χώρο.

Είναι κρίμα για ένα ιστορικό συγκρότημα να αμαυρώνει με τον χειρότερο τρόπο την 30ετή ιστορία του, διακόπτοντας έτσι μια μακρά σχέση με το ελληνικό κοινό που τόσο τους στήριζε ακόμα και στη δύσκολη οικονομική κατάσταση που είμαστε.

Η εξαργύρωση των εισιτήριων για τη συναυλία στη Θεσσαλονίκη μπορεί να γίνει από σήμερα, 27 Νοεμβρίου από το Music Land, Μητροπόλεως 102, Θεσ/νίκη, Τηλ. 2310-264880.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου