This blog has reached the end of Thanks all friends for all the years we have traveled in the world of music together. Goodbye!!!

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Χόμπιτ - J. R. R. Tolkien














O John Ruel Ronald Tolkien γεννήθηκε το 1892 στο Μπλόεμφοντέιν της Ν. Αφρικής. Στις αρχές του 1895 γύρισε με την μητέρα του στην Αγγλία. Μετά το θάνατο του πατέρα του εγκαταστάθηκε στο Σέαρχολ. Η μητέρα του πέθανε το 1904, αφήνοντας τη φροντίδα των παιδιών της σ' έναν ιερέα.
Στο σχολείο ο Ρόναλντ εκδήλωσε τις φιλολογικές του ικανότητες και αργότερα άρχισε να επινοεί δικές του γλώσσες. Σπούδασε στην Οξφόρδη και πολέμησε στις μάχες του Α' Παγκόσμιου Πολέμου.
Τα μεταπολεμικά χρόνια εργάστηκε ως καθηγητής της αγγλοσαξονικής στην Οξφόρδη, όπου σύντομα διακρίθηκε ως ένας από τους εκλεκτότερους φιλολόγους. Είχε ήδη αρχίσει να γράφει τον μεγάλο κύκλο των μύθων και των θρύλων που αποτέλεσαν μελλοντικά το "Σιλμαρίλλιον". Με τη σύζυγό του Έντιθ Μπραττ έκαναν 4 παιδιά και σε αυτά αφηγήθηκε για πρώτη φορά το "Χόμπιτ".
Ο Τόλκιν πέθανε το 1973 αφήνοντας πίσω του πλήθος ανέκδοτων ιστοριών, καθώς και παραμύθια και δοκίμια.


Περιγραφή:
Ο Μπίλμπο Μπάγκινς είναι ένα χόμπιτ που απολαμβάνει μια άνετη, χωρίς ιδιαίτερες φιλοδοξίες ζωή. Σπάνια απομακρύνεται από την αποθήκη ή το κελάρι του. Η ηρεμία του διακόπτεται όταν μια μέρα στο κατώφλι του εμφανίζεται ο μάγος Γκάνταλφ και μια παρέα νάνων για να τον παρασύρουν σε μια περιπέτεια. Το σχέδιό τους είναι ν' αρπάξουν το θησαυρό που φυλάει ένας τεράστιος, πολύ επικίνδυνος Δράκος. Ο Μπίλμπο στην αρχή δεν είναι πρόθυμος να πάρει μέρος στην αναζήτηση του θησαυρού. Εκπλήσσει όμως τους πάντες, ακόμα και τον ίδιο του τον εαυτό, όταν αποκαλύπτεται πόσο πολυμήχανος είναι, και πόσο φοβερές ιδέες και ικανότητες έχει σαν διαρρήκτης!


καλή ανάγνωση εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου