This blog has reached the end of Thanks all friends for all the years we have traveled in the world of music together. Goodbye!!!

Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Greek Day - Μωρά Στη Φωτιά (Babes on Fire)- Παύλος Σιδηρόπουλος - Active Member








Τα Μωρά στη Φωτιά είναι ένα ελληνικό ροκ συγκρότημα, που δημιουργήθηκε το 1984 από τους Στέλιο «Σαλβαδόρ» Παπαϊωάννου (τραγούδι, μπάσο), Δημήτρη «Μπάννυ» Βασιλειάδη (κιθάρα) και Γιώργο Παπαϊωάννου (ντραμς). Ο πρώτος δίσκος, ονόματι Μωρά στη Φωτιά, κυκλοφόρησε το 1987, μετά την αντικατάσταση του Βασιλειάδη από τον Παύλο Παυλίδη. Είχε μεγάλη απήχηση και σήμερα θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα άλμπουμ της ελληνικής ροκ σκηνής.[1][2][3] Ακολούθησε μια μακρά περίοδος απουσίας από τα στούντιο, με πολλές αλλαγές στη σύνθεση και μόνο σταθερό μέλος τον Σαλβαδόρ. Ο δεύτερος δίσκος, Θεατρίνοι, κυκλοφόρησε μόλις το 1999 και περιείχε μελοποιημένα ποιήματα των Γιώργου Σεφέρη, Οδυσσέα Ελύτη και Κώστα Καρυωτάκη. Έκτοτε, μέσω της δισκογραφικής Baby Records του Σαλβαδόρ, το συγκρότημα έχει κυκλοφορήσει νέες δουλειές.

Τα Μωρά στη Φωτιά θεωρούνται ευρέως ένα από τα πιο επιδραστικά συγκροτήματα του ελληνικού ροκ.[4][5] Η σπουδαιότητα τους έγκειται στον ελληνικό στίχο, σπάνιο για την εποχή, το έντονο κοινωνικοπολιτικό περιεχόμενο των τραγουδιών και την ιδιότυπη φωνή του Σαλβαδόρ.[3] Ειδικά ο πρώτος τους δίσκος βοήθησε σημαντικά στην άνοδο της δημοφιλίας του ελληνόφωνου ροκ κατά τη δεκαετία του 1990.

Μωρά στη φωτιά (1987)
Θεατρίνοι (1999)

downlaos






Οι Active Member είναι ελληνικό hip-hop/low bap συγκρότημα, γνωστό για την πολιτικού περιεχομένου στιχουργική του. Πρόκειται για το συγκρότημα που κυκλοφόρησε τον πρώτο ελληνικό hip-hop δίσκο (1993, Διαμαρτυρία).[εκκρεμεί παραπομπή] Σήμερα αποτελείται από τον B.D. Foxmoor (Μιχάλης Μυτακίδης) και την Sadahzinia (Γιολάντα Τσιαμπόκαλου).

collection 50 songs 







Ο Παύλος Σιδηρόπουλος (Αθήνα, 27 Ιουλίου 1948Νέος Κόσμος, Αθήνα, 6 Δεκεμβρίου 1990) ήταν Έλληνας στιχουργός, συνθέτης, τραγουδιστής και ηθοποιός. Ξεκίνησε τη μουσική του καριέρα στο ντουέτο Δάμων και Φιντίας και συνεργάστηκε επίσης με τα Μπουρμπούλια, καθώς και με τον συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ΄80 συνεργάστηκε με το συγκρότημα Απροσάρμοστοι. Πέθανε σε ηλικία 42 ετών από υπερβολική δόση ηρωΐνης.

Θεωρείται ως ένας από τους σημαντικότερους εκπρόσωπους της ελληνικής ροκ μουσικής σκηνής και το άλμπουμ του Φλου που συνηχογράφησε με το συγκρότημα Σπυριδούλα από τα χαρακτηριστικά ηχογραφήματα του είδους.


Τα Blues Του Πρίγκηπα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου