This blog has reached the end of Thanks all friends for all the years we have traveled in the world of music together. Goodbye!!!

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Carlos Castaneda -Η Διδασκαλία του Δόν Χουάν



Περιγραφη

Πραγματική συνάντηση με κόσμους ανύπαρκτους για το δυ­τικό μας ορθολογικό πολιτισμό - κι ωστόσο υπαρκτούς, αν αποδεχθείς την προσπάθεια της ανεύρεσης τους, Πραγματι­κά βιώματα της επαφής με πράγματα πίσω από τη φαινόμενη, στα δικά μας μάτια κι αντιλήψεις, επιφάνεια των πραγμάτων. Αυτή την εμπειρία του εξιστορεί ό Κάρλος Καστανέντα. Τή θαυμαστή του μύηση στον κόσμο της μαγείας από τον Δόν Χουάν - άνθρωπο με γνώση και άνθρωπο με δύναμη. Μιας μα­γείας πού είναι περισσότερο μια νέα κοσμοθεώρηση και στά­ση ζωής παρά μια πρακτική έξώκοσμου μυστηρίου.

Μια μύη­ση πού δεν είναι διόλου ανακίνηση υπερφυσικών εικόνων και ήχων μπρος σε μάτια κι αυτιά πού διατηρούν άθικτα τα φίλ­τρα του δυτικού τρόπου σκέψης. Άλλα είναι ξεθάμπωμα των ματιών και ξεβούλωμα των αυτιών, διεύρυνση ασύλληπτη του πεδίου της αντίληψης τους, μέχρι τις περιοχές όπου ή γνώ­ση είναι ή βίωση τού ακατάληπτου - όπου ή δύναμη είναι το υλικό του αδιάκοπου θαύματος. Άπ' αυτόν τον κόσμο στέκο­νται θέλοντας και μη «έκάς οι βέβηλοι». Κι ωστόσο είναι προ­σιτός σε κάθε θέληση πού πράγματι τον επιθυμεί.

Ό Κάρλος Καστανέντα με τα βιβλία του δείχνει και τους με­τασχηματισμούς του τρόπου σκέψης κι αντίληψης, άλλα και τις τεχνικές πού κάνουν εφικτή την πρόσβαση σ' αυτόν τον άλλον κόσμο - πού είναι απόλυτα πραγματικός, αρκεί να απο­δεχθείς και να επιδιώξεις τη βίωση της ύπαρξης του...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου